Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "SommarplÄga" by Hanna Jedvik " Book PDF Kindle ePub Free

SommarplÄga

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: SommarplĂ„ga
  • Author : Hanna Jedvik
  • Release Date : January 21, 2019
  • Genre: Fiction,Books,Young Adult,
  • Pages : * pages
  • Size : 957 KB

Description

Jag sjunger Den blomstertid nu kommer och blickar upp mot kyrkans höga tak dÀr vÀlvda bÄgar klÀttrar mot himlen. Jag sneglar pÄ Hedvig dÀr hon stÄr en bÀnkrad bort och sjunger med lÄg mörk röst som bÀr spÄr av kryddigt rökt te och för mÄnga sena kvÀllar. Mina tankar vandrar till sommarens smultron som vÀntar runt hörnet. Till solvarma stenar, lÄnga kalla bad och kvÀllar ljumma som honung. Inom mig sprakar en gnista som Ànnu inte bÀr nÄgot namn. En hemlighet som ingen annan Àn jag vet nÄgot om.
Skejtaren Alma, hennes pappa och katten Snape ska tillbringa sommaren pÄ sitt stÀlle pÄ ön i BohuslÀn. Hon rÀknar dagarna tills de kommer dit, till ön och till Mira, granntjejen som Alma varit sommarlovsbÀstis med sÄ lÀnge hon kan minnas, men som hon inte trÀffar annat Àn pÄ somrarna. Men Mira har med sig en annan kompis, en kille, och ingenting blir som förut. Tre Àr inte ett gÀng, sÀrskilt inte tvÄ tjejer och en kille; och Alma kommer pÄ sig sjÀlv att sakna Hedvig i stan, Hedvig som Alma egentligen inte kÀnner sÄ bra, men som inte slutar höra av sig, Hedvig som lÀser Karin Boye, som ibland med sig Alma ut i Göteborgsnatten, Hedvig som doftar hallontvÄl.
I korta kapitel, pÄ ett enkelt med poetiskt sprÄk, skriver Hanna Jedvik inkÀnnande och klart om kompisrelationer som dör ut, om nya vÀnskaper, om sjÀlvstÀndighet och förvÀntningar.


Free Books Download "SommarplÄga" PDF ePub Kindle